Planten & verplanten

Planten of verplanten is prima tijdens de herfstperiode.  De grond is nog warm, dus planten hebben nog genoeg tijd om aan hun nieuwe plaats te wennen en nieuwe wortels te vormen.  De toplaag losmaken en verrijken met organisch materiaal biedt de planten een goede start.  Maak bij een boom met een grondboor een gat in de grond waarin u een steunpaal plaatst, liefst aan de zuidwestkant van de plant.  Zorg voor het aanplanten, bij een te vaste wortelkluit, dat er voorzichtig wat wortels losgekrabt worden.  Knip beschadigde wortelgedeeltes weg.  Snoei wat takjes weg als er veel wortels beschadigd werden, zodat de verhouding wortel-takken terug optimaal is.  Wortelkluit goed met water verzadigen.  Maak een ruim plantvak, druk na planten de grond stevig aan en giet royaal.  De grond vochtig (niet nat) houden tot u een duidelijke hergroei bemerkt.  Hou het onkruid onder controle, ook tijdens een warmere winterperiode!

 

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Buxusmot: de zoveelste aantasting op Buxus

June 23, 2016

1/1
Please reload

Recente berichten

June 17, 2016

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Pinterest Social Icon

KAN IK U HELPEN?

CVT tuinarchitectuur

Christel Van Thillo,

tuinarchitecte

CONTACT

Dennenweg 17 B

3520 Zonhoven (België)

tel: 011/81 49 98

Gsm: 0476/81 18 60

mail me

WIJ STAAN VOOR

Tuinontwerp en -advies

BLIJF OP DE HOOGTE

  • Facebook - Grey Circle
  • Grey Pinterest Icon
  • Blogger - Grey Circle