Laat je tuin zoemen!

June 13, 2016

 

Planten en verplanten is prima tijdens de herfstperiode.  De grond is nog warm, dus planten hebben nog genoeg tijd om aan hun nieuwe plaats te wennen en nieuwe wortels te vormen.  Zolang de grond niet bevroren is kan er trouwens op grote schaal geplant worden tot eind mei.

Kies nu uw favoriete planten.  Sommige hebben een streepje voor vanwege hun eigenschap bijen, hommels en vlinders... aan te trekken.  Deze zorgen immers voor bestuiving en vruchtzetting.  Als het met hen slecht gaat komen ook sier- en voedselplanten in de problemen.  Zorg daarom voor een gevarieerd aanbod van planten, zodat er wel altijd iets bloeit.

Interessante planten zijn diegene die enkelvoudige bloemen (liefst bloemschermen) hebben en die bijen (en andere insecten) goede nectar en stuifmeel bezorgen.  Zelfs enkele potten op het terras trekken al bijen aan.  Ook in een kruidentuintje kan het gonzen van de bestuivers.  Het overgrote deel van de plantensoorten waar bijen nectar verzamelen, wordt ook door dagvlinders bezocht.  Bijenbeheer is vlinderbeheer.

Dichte beplanting zorgt tevens voor voldoende schuil- en nestelgelegenheid.  Insecten nestelen zich graag in allerlei gaatjes en holle stengels.  Maak eventueel zelf uw insectenhotel! 

 

 Kan u geen keuze maken in het grote aanbod van planten?  Wij werken met plezier een beplantingsplan voor u uit!

Please reload

Uitgelichte berichten

Buxusmot: de zoveelste aantasting op Buxus

June 23, 2016

1/1
Please reload

Recente berichten

June 17, 2016

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Pinterest Social Icon

KAN IK U HELPEN?

CVT tuinarchitectuur

Christel Van Thillo,

tuinarchitecte

CONTACT

Dennenweg 17 B

3520 Zonhoven (België)

tel: 011/81 49 98

Gsm: 0476/81 18 60

mail me

WIJ STAAN VOOR

Tuinontwerp en -advies

BLIJF OP DE HOOGTE

  • Facebook - Grey Circle
  • Grey Pinterest Icon
  • Blogger - Grey Circle