Buxusmot: de zoveelste aantasting op Buxus

June 23, 2016

Buxusmot zorgt voor vraatschade op Buxus. 

De motten worden rond april/mei actief en gaan direct eitjes afzetten aan de onderkant van de blaadjes van Buxusplanten.  Van eitje naar pop duurt ongeveer een kleine maand en in deze periode richt de rups de grootste schade aan.  De rupsen zijn felgroen met een zwarte kop, hebben zwarte stippen en lichte en zwarte lengtestrepen.  Kale takjes, bladskeletten en spinsels zijn het resultaat.  Let wel op dat er in een jaar verschillende generaties worden gelegd en niet bestrijden resulteert in een enorme toename van het probleem.  Bij erge aantasting vreten ze de volledige plant kaal.  Probeer de rupsen eruit te schudden of de beschadigde gedeeltes eruit te snoeien.  Gezien de actuele grootte van het probleem zijn meerdere behandelingen met biologische, rupsdodende middelen op basis van Pyrethrum sap aangewezen.  Ook binnenin de plant!

 

Dit is de zoveelste aantasting op Buxus en ze maken van Buxus een zeer kwetsbare plant.  We stellen ons de vraag of Buxus niet te veel gebruikt wordt.  Er klopt iets niet wanneer er voortdurend met schadelijke producten gespoten moet worden!

Planten zoals Ilex crenata of Lonicera nitida zijn een prima vervanger!

 

Please reload

Uitgelichte berichten

Buxusmot: de zoveelste aantasting op Buxus

June 23, 2016

1/1
Please reload

Recente berichten

June 17, 2016

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Pinterest Social Icon

KAN IK U HELPEN?

CVT tuinarchitectuur

Christel Van Thillo,

tuinarchitecte

CONTACT

Dennenweg 17 B

3520 Zonhoven (België)

tel: 011/81 49 98

Gsm: 0476/81 18 60

mail me

WIJ STAAN VOOR

Tuinontwerp en -advies

BLIJF OP DE HOOGTE

  • Facebook - Grey Circle
  • Grey Pinterest Icon
  • Blogger - Grey Circle