top of page

Eén terras of meerdere?

Het terras speelt een belangrijke rol in de tuin.

Het is de plek waar je samen eet, geniet van de zon, een spannend boek leest, met vrienden keuvelt, waar kinderen spelen...

Kortom: het terras, en met uitbreiding de volledige tuin, is een verlengstuk van de woning.

Bedenk alvorens je met de werken start welke functie(s) je het terras wil geven, hoeveel personen er gemiddeld gebruik van maken, of je veel of net weinig schaduw wil hebben, of privacy belangrijk is...

Beter dan één heel groot terras pal achter je woning, kies je voor een aantal wat kleinere terrassen of zitjes. Bij een groot terras achter het huis vergroot je niet alleen de afstand huis-tuin, maar blokkeren tuinmeubelen ook vaak je zicht. Bovendien is een groot terras niet altijd even gezellig met z'n tweetjes, is het vaak te zonnig gelegen, heeft het last van tocht of inkijk.

Kies eerder voor verschillende terrassen, elk met hun eigen functie. We denken dan bijvoorbeeld aan een schaduw- of loungehoekje, een meer ingesloten zonneterras, een overdekt terras of een eenvoudige bank... Het zijn leuke aanvullingen op het ruimere eetterras dat meestal korter bij de woning gelegen is. Een knus hoekje in de avondzon zorgt dan weer voor heerlijk lange zomeravonden, ook door de week.

Zorg ook voor wat sfeervol groen en leg de nodige verbindingen. Zo wordt de tuin optimaal benut. De keuze aan verhardingsmaterialen is eindeloos. Waterdoorlatende materialen verdienen de voorkeur.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Pinterest Social Icon
bottom of page