top of page
CVT tuinarchitectuur staat voor tuinontwerp en -advies.

PERSOONLIJK TUINONTWERP

Het eerste oriënterende gesprek is vrijblijvend.  Ik kom ter plaatse en maak kennis met u en uw tuin.  Wat zijn uw wensen, wilt u een onderhoudsvriendelijke tuin of vindt u het juist ontspannend om in de tuin te werken.  Ik verzamel alle wensen en noden en probeer met de mogelijke opdrachtgever op dezelfde golflengte te komen.

 

De gegeven situatie bepaalt welke plannen het best genomen worden. De mogelijke formules om een tuinontwerp uit te werken worden besproken en u krijgt onmiddelijk een vrijblijvende offerte.

Van zodra u toezegt, wordt de bestaande situatie in kaart gebracht.  De maten van de tuin worden opgenomen en ik kijk wat u aan beplanting heeft staan.  Daarnaast worden de overige materialen geïnventariseerd voor mogelijk hergebruik.

Op basis van deze gegevens, de eventuele wettelijke beperkingen (bevraag u bij de gemeente), uw wensen en de stijl van de woning wordt het voorontwerp gemaakt.  De bijgeleverde 3D schetsen geven een heel realistisch beeld en brengen het plan tot leven.  Aanpassingen kunnen in dit stadium nog eenvoudig worden verwerkt.

Na goedkeuring van het voorontwerp, ga ik werken aan het presentatieplan (= definitieve plan), het beplantings- en eventueel het matenplan.

Deze plannen worden weer tot in detail besproken te Zonhoven.

Afhankelijk van de gekozen formule kan het aantal plannen variëren.  Bij elke formule kan de plantenlijst genomen worden.  Deze is uniek en geeft niet enkel een gedetailleerde beschrijving van elke plant, maar bevat ook nuttige snoeitips.

Een gedetailleerde offerte naar aanleg toe wordt niet gegeven.  Met de plannen kan u voor de verschillende tuinonderdelen prijzen opvragen bij aannemers naar keuze.

Opgelet: 

-Enkel opdrachten in de ruime omgeving van Zonhoven worden aanvaard (Zonhoven, Hasselt, Genk, Houthalen-Helchteren...)

-Een eerste contact duurt ruim 2 uur, waarbij u niet enkel de vrijblijvende offerte ontvangt, maar ook een heleboel nuttige tips. Ik vraag hiervoor een kleine vergoeding van 40.00 Euro.

-Plannen worden afgehaald en volledig toegelicht te Zonhoven.

bottom of page