top of page

Kindvriendelijke tuin: enkele ideetjes!

Wil je een tuin waarin kinderen heerlijk kunnen spelen? Voorzie dan een ruimte waarbij de kinderen in de buurt zijn en je een oogje in het zeil kunt houden.

Een zandbak betekent gegarandeerd speelplezier. Maak hem niet te diep en denk aan afdekking en schaduw. Pas de schommel aan de grootte van de tuin aan! Een trampoline kan ook in de grond voorzien worden. Al gedacht aan een huisje, boomhut, werktafel of een tekenbord tegen de muur...?

Een groot gazon is misschien leuk voor allerlei balspelletjes, maar zorg ook voor verstopplaatsjes. En wat is er leuker dan picknicken of kamperen in eigen tuin?

Houtsnippers, kunstgras of rubberen tegels als ondergrond maken dat vallen minder pijn doet. Je vermijdt ook slijk, plassen en extra werk met maaien. Klinkers en tegels zijn geschikt voor spelletjes met stoepkrijt, fietsjes, skates... Liefst geen te donkere: zij worden veel te warm voor blote kindervoetjes! Paadjes kunnen een mooi parcours vormen.

Is het veel te warm? Een zwembad(je) of zwemvijver kunnen natuurlijk. Maar een tuindouche, wentel of waterbaan zijn minstens even leuk!

En wat denk je van een snoeptuin? Laat kinderen zelf groenten en bessen kweken. Het is leuk en je kan het nog opeten ook! Ook huisdieren kunnen een plekje krijgen!

Maak een tuin ook interessant voor vlinders, bijtjes, vogels, egels...met de juiste beplanting en allerlei schuilmogelijkheden. Nestkastjes kan je ook zelf maken! En met schalen water of voederplanken lok je ze tot kort bij het huis. Observeren is leuk voor groot en klein!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Pinterest Social Icon
bottom of page